Zeytinyağlı Tarifler
Tavuk Kızartma
Malzemelerde neler var?
- 2 fileto derisiz, kemiksiz tavuk göğüs eti
- 200 g galeta unu
- 1 yemek kaşığı maydanoz, çok ince doğranmış 50 g çam fıstığı veya ceviz içi
- 100 g un
- 2 yumurta, çırpılmış Taze çekilmiş tuz, karabiber
- Yarım su bardağı Komili Yemeklik Riviera Zeytinyağı
- 1 limon
Nasıl hazırlarım?
1-) Galeta unu, maydanoz ve çam fıstığını bir kasede karıştırın.
2-) Tavuk göğsünü uzunlamasına ikiye bölün, böylece dört büyük, yassı tavuk
3-) Tavuk eti parçalarını tuz ve karabiberle tatlandırın.
4-) Filetoları önce una bulayıp silkeleyin. Sonra çırpılmış yumurtaya, en son olarak galeta unlu karışıma bulayın.
5-) Bir tavayı orta ateşte ısıtın. Komili Yemeklik Riviera Zeytinyağı’nı ekleyin ve filetoları her iki tarafta yaklaşık 4-5 dakika kızartın.
6-) İsteğe göre ince kıyılmış dereotlu süzme yoğurt ve limon ile servis edebilirsiniz.
- Kızartma