Zeytinyağlı Tarifler

Tavuk Kızartma

Tavuk Kızartma

Malzemelerde neler var?

  • 2 fileto derisiz, kemiksiz tavuk göğüs eti
  • 200 g galeta unu
  • 1 yemek kaşığı maydanoz, çok ince doğranmış 50 g çam fıstığı veya ceviz içi
  • 100 g un
  • 2 yumurta, çırpılmış Taze çekilmiş tuz, karabiber
  • Yarım su bardağı Komili Yemeklik Riviera Zeytinyağı
  • 1 limon

Nasıl hazırlarım?

1-) Galeta unu, maydanoz ve çam fıstığını bir kasede karıştırın.

2-) Tavuk göğsünü uzunlamasına ikiye bölün, böylece dört büyük, yassı tavuk

3-) Tavuk eti parçalarını tuz ve karabiberle tatlandırın.

4-) Filetoları önce una bulayıp silkeleyin. Sonra çırpılmış yumurtaya, en son olarak galeta unlu karışıma bulayın.

5-) Bir tavayı orta ateşte ısıtın. Komili Yemeklik Riviera Zeytinyağı’nı ekleyin ve filetoları her iki tarafta yaklaşık 4-5 dakika kızartın.

6-) İsteğe göre ince kıyılmış dereotlu süzme yoğurt ve limon ile servis edebilirsiniz.

  • Kızartma