Zeytinyağlı Tarifler
Hira Tatlısı
Malzemelerde neler var?
- Yarım su bardağı Komili Lezzetlik Yumuşak Natürel Sızma Zeytinyağı
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 yumurta
- 1 su bardağı irmik
- 1,5 su bardağı un (150 g)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
İrmik Şerbeti için:
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı toz şeker
Üzerleri için:
- Antep fıstığı içi, Hindistan cevizi içi
Nasıl hazırlarım?
1) Şerbeti için şeker ve suyu sos tenceresinde şeker eriyinceye kadar çırpın. Orta ateşte 5 dakika kaynattıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.
2) Yoğurma kabına Komili Lezzetlik Yumuşak Natürel Sızma Zeytinyağı’nı, yoğurdu, yumurtayı, vanilyayı, kabartma tozunu, irmiği ve unu aktarın.
3) Oldukça yumuşak ve ele hafif yapışan bir hamur olana dek karıştırın.
4) Elinizi yağlayıp hamurdan yarım mandalina büyüklüğünde parça alın.
5) Avucunuz içinde yuvarlayıp her tarafını irmiğe buladıktan sonra fırın tepsisine dizin.
6) Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında, üzeri hafif pembeleşene kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
7) Pişen hamuru fırından çıkarın, ilk sıcaklığı 5 dakika geçtikten sonra soğuk şerbeti üzerine azar azar dökün.
8) Şerbet suyunu çekince her tatlının üzerine Antep fıstığı içi ve rendelenmiş Hindistan cevizi içi serpip servis yapın.
- Tatlı