Zeytinyağlı Tarifler
Semizotlu Lorlu Börek
Malzemelerde neler var?
- 1 çay bardağı Komili Lezzetlik Yumuşak Natürel Sızma Zeytinyağı
- 1 yumurta
- 3,5-4 su bardağı un(350-400 gram)
- 3-4 yemek kaşığı su
- 1 yemek kaşığı sirke
Sosu için:
- 2 yemek kaşığı Komili Lezzetlik Yumuşak Natürel Sızma Zeytinyağı
- 1 yumurta
- 1 su bardağı süt (200 ml)
- 1 çay kaşığı zerdeçal
İç malzemesi:
- 1 kg semizotu, küçük yapraklara ayrılmış
- 1 büyük soğan, çok ince kıyılmış
- 100 g lor peyniri
- 100 g beyaz peynir
- Pul biber
Nasıl hazırlarım?
1-) İç malzemesi için tüm malzemeyi harmanlayın.
2-) Sosu için tüm malzemeyi karıştırın.
3-) Hamuru için tüm malzemeyi hamur yoğurma kabında karıştırın. Pürüzsüz ve yumuşak kıvamlı bir hamur elde edince hamuru toparlayın.
4-) Hamuru iki eşit parçaya ayırın. Her bir hamuru un serpilmiş tezgahın üzerine alın. Oklava ile 1 cm kalınlığında açın.
5-) Yufkaları ortadan ikiye kesin.
6-) Her yarım yufkanın üzerine önce sostan 1 yemek kaşığı kadar fırça yardımı ile sürün. 7-) Sonra üzerine iç malzemeyi paylaştırın.
8-) Rulo şeklinde sarıp zeytinyağı ile yağlanmış orta boy bir fırın tepsisine ortasından başlayıp yuvarlayın.
9-) Kalan malzemeyi aynı şekilde hazırlayıp tepsinin içini tamamen semizotlu börek hamuru ile tamamlayın.
10-)Kalan sosu hamurların üzerlerine dökün.
11-) Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin.
- Börek