Zeytinyağlı Tarifler
Muzlu Hurmalı Muffin
Malzemelerde neler var?
- 1 su bardağı siyez unu
- 1 orta boy yumurta
- Yarım çay bardağı esmer şeker
- 4 çorba kaşığı Lezzetlik Yumuşak Natürel Sızma Zeytinyağı
- 2 orta boy olgun muz, ezilmiş 1 küçük muz, ince dilimlenmiş 1/3 su bardağı süt
- 3 adet hurma, ufak doğranmış 40 gr bitter çikolata, ufak doğranmış
- 1 tatlı kaşığı bal
- 1 çorba kaşığı tarçın
- Yarım çay kaşığı vanilin
- Yarım paket kabartma tozu
- Bir tutam tuz
Nasıl hazırlarım?
1) Un, kabartma tozu, tarçın, vanilin ve tuzu bir karıştırma kabına alıp tel çırpıcı ile karıştırın.
2) Başka bir kapta yumurta ile şekeri mikser yardımıyla çırpın. Ezilmiş muz, hurma ve çikolata parçaları ile Lezzetlik Yumuşak Natürel Sızma Zeytinyağı’nı ekleyip karıştırın.
3) Unlu karışımı azar azar ilave ederek karıştırmayı sürdürün.
4) Sütü ekleyip homojen bir karışım elde edene kadar karıştırmaya devam edin.
5) Muffin kalıbınızın gözlerine muffin kağıtlarını yerleştirin.
6) İçlerini 2/3 oranında hazırlamış olduğunuz karışımla doldurun.
7) Üzerlerine muz dilimlerini ekleyip önceden ısıtılmış 170 derece fırında kabarıp kızarana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin.
8) Fırından çıkarmadan önce bir kürdan ile içlerini kontrol ederek piştiklerinden emin olun.
9) 1 çorba kaşığı balı yarım çorba kaşığı ılık su ile karıştırın.
10) Fırından çıkardığınız muffinler henüz sıcakken üzerlerine fırça ile balı sürün. Ilıdıktan sonra servis edin.
- Muffin