Zeytinyağlı Tarifler

Lokum Kızartma

Lokum Kızartma

Malzemelerde neler var?

  • 500 g kabak
  • 300 g patates
  • 60 g eski kaşar peyniri veya parmesan peyniri
  • 5- 6 dal dereotu
  • 50 g galeta unu
  • 1 yumurta

Tuz Bulamak için:

  • 2 yumurta
  • 100 g süt
  • 100 g un

Kaplaması için:

  • 200 g galeta unu

Kızartmak için:

  • Komili Yemeklik Riviera Zeytinyağı

Nasıl hazırlarım?

1-) Patatesleri haşlayın.

2-) Kabakları rendeleyip fazla suyunu sıkın.

3-) Haşladığınız patatesleri büyük bir kabın içinde rendeleyin. Rendelenmiş ve suyu sıkılmış kabakları ekleyin.

4-) Rendelenmiş peyniri, kıyılmış dereotunu, galeta ununu, yumurtayı, tuzu ve karabiberi ekleyin. İyice karıştırın.

5-) Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp silindir şeklinde getirin ve çubuğa geçirin.

6-) Bulamak için yumurtaları bir kasede çatalla çırpın, sütü ve unu ekleyip karıştırın.

7-) Hamurları önce yumurtalı karışıma bulayın, sonra her tarafına gelecek şekilde galeta ununa bulayın.

8-) En son Komili Yemeklik Riviera Zeytinyağı kızartın.

  • Kızartma