Zeytinyağlı Tarifler
Lokum Kızartma
Malzemelerde neler var?
- 500 g kabak
- 300 g patates
- 60 g eski kaşar peyniri veya parmesan peyniri
- 5- 6 dal dereotu
- 50 g galeta unu
- 1 yumurta
Tuz Bulamak için:
- 2 yumurta
- 100 g süt
- 100 g un
Kaplaması için:
- 200 g galeta unu
Kızartmak için:
- Komili Yemeklik Riviera Zeytinyağı
Nasıl hazırlarım?
1-) Patatesleri haşlayın.
2-) Kabakları rendeleyip fazla suyunu sıkın.
3-) Haşladığınız patatesleri büyük bir kabın içinde rendeleyin. Rendelenmiş ve suyu sıkılmış kabakları ekleyin.
4-) Rendelenmiş peyniri, kıyılmış dereotunu, galeta ununu, yumurtayı, tuzu ve karabiberi ekleyin. İyice karıştırın.
5-) Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp silindir şeklinde getirin ve çubuğa geçirin.
6-) Bulamak için yumurtaları bir kasede çatalla çırpın, sütü ve unu ekleyip karıştırın.
7-) Hamurları önce yumurtalı karışıma bulayın, sonra her tarafına gelecek şekilde galeta ununa bulayın.
8-) En son Komili Yemeklik Riviera Zeytinyağı kızartın.
- Kızartma