Zeytinyağlı Tarifler
Fırında Peynir Soslu ve Tavuklu Enginar
Malzemelerde neler var?
- 1 adet pişmiş piliç eti
- 4 adet haşlanmış enginar
- Yarım demet nane
- Yarım demet dereotu
- Yarım demet maydanoz
- 3 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı Komili Lezzetlik Yumuşak Natürel Sızma Zeytinyağı
Sosu için:
- 1 kutu krema
- 1 kutu krem peynir
- Tuz
- karabiber
- pul biber
Ayrıca:
200 g kaşar peyniri
Nasıl hazırlarım?
1-) Tavuk etini didikleyin. Yeşillikleri bıçakla kıyıp tavuk etine ilave edin.
2-) Haşlanmış enginarları da bıçakla dörde kesip tavuk etli karışıma ekleyin.
3-) Sarımsakları ezip ilave edin ve Komili Lezzetlik Yumuşak Natürel Sızma Zeytinyağı’nı ekleyip iç malzemeyi harmanlayın. Sosu için ayrı bir kapta kremayı küçük bir çırpıcıyla çırpın. Krem peynirini, taze çekilmiş tuzu, taze çekilmiş karabiberi, pul biberi ekleyin. Sosu karıştırın. Sosunuz hazır.
4-) Sosu iç malzemeye yedirin. Yağlanmış fırın kabına malzemenin yarısını yayın. Üzerine peynirin yarısını rendeleyin.
5-) Malzemenin tamamını fırın kabına dökün. En son kalan peyniri rendeleyin.
6-) Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında, yarım saat pişirin.
- Peynir Soslu
- Enginar