Zeytinyağlı Tarifler
Fırın Kereviz
MALZEMELER:
- 2 büyük kereviz
- Rokfor peyniri
- 1 demet roka
- 1 küçük boy mor soğan
- 2 yemek kaşığı Komili Filtresiz Zeytinyağı
- 1 su bardağı taze fındık
- 1/2 su bardağı yeşil zeytin
- 1 tatlı kaşığı bal
TARİF:
- 2 büyük kerevizden 1 parmak kalınlığında diskler çıkarın.
- Fırın kağıdına dizip üzerinden zeytinyağı ile geçin.
- Tuz ve karabiber ekleyip 180 derece fırında 30 dakika pişirin.
- Soğurken bir kasede yıkanmış kurulanmış rokaları zeytinyağ, tuz ve karabiber ile harmanlayın.
- Kerevizleri servis edeceğiniz tabağa dizin, üzerine bir tutam roka, ince halkalarla mor soğan ve birer dilim rokfor peyniri koyun.
- İri iri kırdığınız fındıkları ve bir kaşık balı üzerilerinden dökün.
Afiyet Olsun
- Fırın Kereviz