Zeytinyağlı Tarifler
Enginarlı Pilav
Malzemelerde neler var?
- Yarım çay bardağı Komili Yemeklik Riviera Zeytinyağı, orta boy soğan, ince kıyılmış
- 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık 2 adet orta boy enginar, küp doğranmış
- 1 su bardağı pirinç
- 1,5 su bardağı sıcak içme suyu
- 5 dal taze soğan, ince doğranmış Yarım demet dereotu, kıyılmış 1 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
Nasıl hazırlarım?
1) Pirinci 1’er çay kaşığı tuz ve limon suyu ilave edilmiş sıcak suda, su soğuyuncaya kadar bekletin. Daha sonra bol suyla yıkayıp süzün.
2) Komili Yemeklik Riviera Zeytinyağı’nı pilav tenceresinde ısıtıp soğanı ve dolmalık fıstıkları kavurun.
3) Soğan yumuşayınca küp doğranmış enginarları ekleyin ve 3-4 dakika daha kavurmaya devam edin.
4) Yıkayıp süzdüğünüz pirinci ve tuzu ilave edin. Birkaç dakika kavurduktan sonra sıcak suyunu dökün.
5) Yüksek ateşte, 1-2 dakika kaynattıktan sona tencerenin kapağını kapatın, ateşi iyice kısın. Kısık ateşte, pirinç suyunu çekene dek yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
6) Ocaktan alın, 5 dakika demlenmeye bırakın.
7) 5 dakika demlendirdiğiniz enginarlı pilava doğranmış taze soğanı, kıyılmış dereotunu ve rendelenmiş limon kabuğunu ilave ederek aromasını zenginleştirin.
8) Tekrar tencerenin kapağını kapatın, 5 dakika daha bu şekilde demlenmeye bırakın. Pilavınızı sıcak, ılık veya soğuk servis yapabilirsiniz.
9) Aklınızda bulunsun: Bu tarifi taze sarımsak zamanında, ince kıyılmış taze sarımsak ilave ederek de zenginleştirebilirsiniz. Bunun için birkaç dal taze sarımsak yeterli olacaktır.
- Enginar
- Pilav