Zeytinyağlı Tarifler
Bolonez Soslu Spagetti
Malzemelerde neler var?
- 3 yemek kaşığı Komili Lezzetlik Yumuşak Natürel Sızma Zeytinyağı
- 1 paket uzun makarna
- 150 g çift çekim dana döş kıyma
- 2 soğan
- 3 diş sarımsak
- 400 ml domates püresi
- 3 dal taze kekik
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 çorba kaşığı sirke Yarım çay kaşığı rendelenmiş muskat
- Tuz,
karabiber Nasıl hazırlarım?
1-) Kıymayı kuru tavada yüksek ateşte 4-5 dakika kavurun. Kıyma suyunu salıp çekmeye başlayınca doğranmış soğanı ekleyin.
2-) Kısık ateşte, arada bir karıştırarak 15 dakika pişirin.
3-) Bu arada makarnanın suyunu hazırlayın. Bunun için 2 litre suyu kaynatın. Su kaynayınca 1 tatla kaşığı tuzu ekleyip makarnaları ilave edin.
4-) Pişmekte olan kıymalı karışıma taze çekilmiş tuzu, karabiberi, şekeri, sirkeyi, domates konservesini, Komili Lezzetlik Yumuşak Natürel Sızma Zeytinyağı’nı , taze kekiği ve muskatı ekleyin.
5-) Birkaç dakika sonra kaynamakta olan makarnanın suyundan 1 kepçe kadarını ilave edin. 5 dakika bu şekilde pişirin.
6-) Makarnayı 8-10 dakika haşladıktan sonra süzün, kıymalı sosuyla birleştirin. En son kıyılmış maydanoz serpin.
- Soslu Spagetti