Zeytinyağlı Tarifler
Pita Ekmek Sandviç
Malzemelerde neler var?
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı Komili Lezzetlik Yumuşak Natürel Sızma Zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 5,5-6 su bardağı un
İç malzemesi için:
- Dilimlenmiş domates
- Roka yaprakları
- Dilimlenmiş mozzarella
- Pesto sos
Nasıl hazırlarım?
1-) Ilık sütü, ılık suyu, mayayı ve şekeri bir bardakta karıştırıp 5 dakika bekletin. Zeytinyağını, tuzu, yoğurdu ekleyip tekrar çırpın.
2-) Azar azar unu ekleyip yumuşak kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
3-) Hamuru toparlayıp üzerini streçleyin. Mayalanması için oda sıcaklığında 45 dakika bekletin.
4-) Mayalanan hamuru un serpilmiş tezgahın üzerine alın. Alttan üste sağdan ve sola doğru katlayıp hafifçe hamurun gazını alın.
5-) Hamuru 12 eşit beze hazırlayıp un serpilmiş bir tepsiye dizin. Üzerlerini bir bezle örtüp (kurumaması için) teker teker un serpilmiş tezgahın üzerinde, merdaneyle 10-12 cm çapında yuvarlak hamurlar elde edin.
6-) Her hamuru yağlı kağıt serili fırın tepsisine (4 adet hamur sığacaktır) yerleştirin.
7-) Önceden ısıtılmış 220 dereceye ayarlı fırında, 10 dakika pişirin. 8-) Kalan hamurları da aynı şekilde (dörder tane) hazırlayıp pişirmeye devam edin. Malzemeler 12 pita ekmeği için uygundur.
- Sandviç