Zeytinyağlı Tarifler
Kıymalı Mini Puf Börek
Malzemelerde neler var?
Hamuru için:
- 3 bardak un
- 3/4 bardak su
- 3 yemek kaşığı Komili Lezzetlik Yumuşak Natürel Sızma Zeytinyağı
- 1/2 çay kaşığı tuz
İç harç için:
- 150 gram dana kıyma
- 1 küçük boy patates (ince rendelenmiş, suyu sıkılmış)
- 1 orta boy soğan (küçük doğranmış)
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/4 çay kaşığı karabiber
Kızartmak için:
- Komili Yemeklik Riviera Zeytinyağı
Nasıl hazırlarım?
1-) Derin bir kapta tüm malzemeyi karıştırıp orta yumuşaklıkta bir hamur yoğurun.
2-) Yarım saat dinlendirin.
3-) Harç malzemelerini karıştırın.
4-) Hamuru unlanmış tezgahta oklava ile açıp yuvarlak kalıp veya bir bardak yardımıyla 16 halka kesin.
5-) Harcı pay edip hamurları kapatın.
6-) Kızartma tenceresine yeteri kadar Komili Yemeklik Riviera Zeytinyağı’nı koyup börekleri kızartın. Sıcak servis edin.
- Börek