Zeytinyağlı Tarifler
KIRMA TAVUK KEBABI
MALZEMELER
- 6 adet açılmış kemiksiz tavuk budu
- 10 yemek kaşığı Komili Organik Sızma zeytinyağı
- 1 adet soğan
- Tarçın
- Karabiber
- Kaya tuzu
HAZIRLANIŞI
- Tavuk butlarını bir bıçak yardımıyla parçalanmayacak şekilde çizik çizik yapın.
- Soğanı rendeleyin ve bir kasede tuz, karabiber ve tarçınla karıştırın.
- Bu karışımı tavuklara güzelce yedirin ve 1 saat bekletin.
- Bir saat sonra ızgarada yahut döküm tavada Komili zeytinyağı sürerek pişirmeye başlayın.
- Ne kadar zeytinyağı yedirirseniz o kadar yumuşak olacaktır.
- Dilerseniz yanına pişireceğiniz ızgara sebzeyle servis edin.
Afiyet Olsun.
- Kırma Tavuk Kebabı