Zeytinyağlı Tarifler
Elif Edes’in Özel Hasat Kurabiyesi Tarifi
Erken hasat zeytinyağı genellikle kahvaltılık, salata ya da başlangıçlar gibi soğuk tariflerde kullanılır. Peki bu yoğun meyvemsi aromayı sıcak tariflerinizde kullanmayı denediniz mi? Cevabınız hayırsa ikindi çayınızın yanına ağızda dağılan bir kurabiye yaparak ilk deneyiminizi yaşayabilirsiniz. Daha önce sıcak tariflerde Komili Erken Hasat Zeytinyağı lezzetinden faydalandıysanız da Elif Edes’in sizlerle paylaştığı kurabiye yapmanın püf noktalarını uygulayarak yeni ve muhteşem bir lezzet elde edebilirsiniz.
Süre: 30 dakika
Malzemeler:
Elif Edes’in özel erken hasat kurabiyesi için mutfağınızda bile bulabileceğiniz birkaç malzemeye ihtiyacınız olacak;
- 100 ml yani yarım su bardağı Komili Erken Hasat Zeytinyağı
- 175 ml yani 1 su bardağı ve 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı kıyılmış biberiye
- 2 limon rendesi
- 2 yumurta
- 300 gr yani 2 su bardağı ve çeyrek su bardağı un
- 1 çay bardağı karbonat
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı tuz
Hazırlanışı:
Meyvemsi aroması ile kurabiyenize lezzet katacak Komili Erken Hasat Zeytinyağı tezgahtaki yerini aldıysa hasat kurabiyesini hazırlamaya başlayabilirsiniz:
- Derin bir kasenin içerisinde Komili Erken Hasat Zeytinyağı,
- şeker, limon rendesi ve biberiyeyi iyice çırpın.
- Ayrı bir kasenin içerisinde un, kabartma tozu, toz şeker, tuz ve karbonatı karıştırın.
- Kuru karışımı zeytinyağlı karışımın içerisine ilave edin.
- Krema kıvamında bir karışım elde edene kadar çırpın.
- Bir tepsiye pişirme kağıdı serin.
- Krema kıvamına gelen kurabiye karışımından küçük parçalar alarak top haline getirin ve tepsiye dizin.
- Arzu ederseniz üzerine toz şeker serpin.
- Önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında 15-17 dakika pişirin.
Afiyet olsun.
- Kurabiyesi Tarifi