Zeytinyağlı Tarifler
Çoban Salata ve Zeytinyağlı Börülce
Malzemelerde neler var?
500 g taze börülce fasulye Üzeri için:
- 1 kase çeri domates veya pembe domates
- 1 adet kırmızı soğan 5-6 dal taze nane
Tuz Sosu için:
- Yarım çay bardağı Komili Banmalık Soğuk Sıkım Naturel Sızma Zeytinyağı
- 1 limonun suyu
- 3 diş sarımsak
- havanda ezilmiş 1 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
Nasıl hazırlarım?
1-) Börülcelerin uç kısımlarını kesin, varsa kılçıklarını temizleyin.
2-) 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş kaynar suda 15 dakika haşlayın.
3-) Börülceleri haşladıktan sonra süzüp buzlu suyun içine atın. Bu arada salata için ince doğranmış domatesleri, soğanı, taze naneyi ve tuzu karıştırın.
4-) Sosu için Komili Banmalık Natürel Sızma Zeytinyağını, limonun suyunu, havanda ezilmiş sarımsakları ve rendelenmiş limon kabuğunu karıştırın. Sosunuz hazır.
5-) Börülceleri buzlu suyun içinden alıp servis tabağına aktarın.
6-) Üzerine hazırlamış olduğunuz salatayı ekleyin. En son sosunu döküp servis yapın.
- Salata
- Böğrülce