Zeytinyağlı Tarifler

Çoban Salata ve Zeytinyağlı Börülce

Çoban Salata ve Zeytinyağlı Börülce

Malzemelerde neler var?

500 g taze börülce fasulye Üzeri için:

  • 1 kase çeri domates veya pembe domates
  • 1 adet kırmızı soğan 5-6 dal taze nane

Tuz Sosu için:

  • Yarım çay bardağı Komili Banmalık Soğuk Sıkım Naturel Sızma Zeytinyağı
  • 1 limonun suyu
  • 3 diş sarımsak
  • havanda ezilmiş 1 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu

Nasıl hazırlarım?

1-) Börülcelerin uç kısımlarını kesin, varsa kılçıklarını temizleyin.

2-) 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş kaynar suda 15 dakika haşlayın.

3-) Börülceleri haşladıktan sonra süzüp buzlu suyun içine atın. Bu arada salata için ince doğranmış domatesleri, soğanı, taze naneyi ve tuzu karıştırın.

4-) Sosu için Komili Banmalık Natürel Sızma Zeytinyağını, limonun suyunu, havanda ezilmiş sarımsakları ve rendelenmiş limon kabuğunu karıştırın. Sosunuz hazır.

5-) Börülceleri buzlu suyun içinden alıp servis tabağına aktarın.

6-) Üzerine hazırlamış olduğunuz salatayı ekleyin. En son sosunu döküp servis yapın.

  • Salata
  • Böğrülce