Zeytinyağlı Tarifler
Acı Soslu Kavrulmuş Sebzeler ve Yumurta
Malzemelerde neler var?
Hamuru için:
- 3 bardak un
- 3/4 bardak su
- 3 yemek kaşığı
- Komili Lezzetlik Yumuşak Natürel Sızma Zeytinyağı
- 1/2 çay kaşığı tuz
- İç harç
Malzemelerde neler var?
- 100 gr beyaz lahana
- ince kıyılmış 1 adet havuç
- ince jülyen doğranmış 3 yaprak pazı
- ince kıyılmış 1 sap pırasa
- ince kıyılmış 1 diş sarımsak
- ince kıyılmış 2 yumurta
- 4 çorba kaşığı Komili Yemeklik Riviera Zeytinyağı
- 2 çorba kaşığı acı sos Tuz, karabiber
Nasıl hazırlarım?
1-) 3 çorba kaşığı Komili Yemeklik Riviera Zeytinyağı’nı geniş bir tavada ısıtıp sarımsağı ekleyin.
2-) Kokusu çıkana kadar pişirip havuç, pırasa, pazı ve lahanayı ilave edin. Yüksek ateşte aralıklı olarak karıştırarak sebzeleri birkaç dakika kavurun.
3-) Başka bir tavada kalan bir çorba kaşığı Komili Yemeklik Riviera Zeytinyağı’nı ısıtıp fırça ile tavaya yayın.
4-) Yumurtaları tavaya kırıp tuz ve karabiber ile tatlandırarak istenilen kıvamda pişirin.
5-) Sebzeleri servis tabaklarına alıp yanlarına birer adet yumurta ekleyin. Üzerlerine acı sos gezdirerek servis edin.
- Acı Soslu