Hakiki Lezzet Atölyesi'nden Enfes Lezzetler

Soğuk Başlangıçlar

Vişneli Yaprak Sarma

  • Kişi sayısı:4

  • MALZEMELER

    350 gr pirinç

    350 gr salamura yaprak

    4 soğan

    1 çay bardağı Komili Riviera Zeytinyağı

    ½ demet taze nane

    ½ demet dereotu

    25 gr dolmalık fıstık

    150 gr vişne (donmuş veya taze)

    1 tatlı kaşığı toz şeker

    1 limon suyu

    1 çay kaşığı yenibahar

    tuz

    karabiber

YAPILIŞI:

  1. Yaprakları tuzlu suda hafif diri kalacak şekilde haşlayın. Eğer salamura yaprak kullanacaksanız yaprakları kaynar suya batırıp 2 dakika bekletip çıkarın. Pirinci yıkayın süzün. Nane, dereotu ve soğanları çok ince kıyın. Zeytinyağının 2/3’ünü bir tencereye alın, soğan ve fıstıkları beraberce pembeleşinceye kadar yaklaşık 2 dakika kavurun. Pirinci, limonu, şeker ve tuzu ekleyin biraz karıştırın. ½ su bardağı su ekleyip üstü kapalı olarak kısık ateşte suyunu çektirene kadar pişirin. Suyunu çektikten sonra ince doğranmış nane ve dereotu ile karabiber ve yenibaharı da ekleyip karıştırın. Son olarak çekirdekleri ayıklanmış vişnelerin 2/3’ünü ekleyip karıştırın ve altını kapatın. Yaprakların içlerine 2 tatlı kaşığı kadar hazırladığınız harçtan koyup önce yanlarını kapatın ve sonra bir parmaktan biraz daha kalın olacak şekilde sarın ve bir tencereye dizin. Üzerine ayırdığınız vişneleri ve kalan Zeytinyağını ekleyip uygun büyüklükte bir tabak kapatın. Tencereye dizdiğiniz yaprak sarmalarının üzerini geçecek kadar su ekleyin. Kısık ateşte üzeri kapalı olarak 20 dakika kadar pişirin. Altını kapatın, kapağı yarı açık olarak dinlendirip soğutun. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında soğutun. Vişne taneleriyle beraber soğuk servis edin.

*Yemeğinizi yoğun zeytinyağı aroması ile lezzetlendirmek isterseniz Komili Riviera yerine Komili Sızma Zeytinyağı kullanabilirsiniz.