Hakiki Lezzet Atölyesi'nden Enfes Lezzetler

Soğuk Başlangıçlar

Portakallı Enginar

Tarifin Videosu

  • Kişi sayısı:4

  • MALZEMELER

    4 adet enginar

    2 adet havuç

    2 adet patates

    1 çay bardağı bezelye

    ½ çay kaşığı toz şeker

    ½ çay kaşığı tuz

    ½ çay bardağı portakal suyu

    1 diş sarımsak

    ½ su bardağı Komili Riviera Zeytinyağı

    50 gr arpacık soğan

    2 damla limon suyu

YAPILIŞI:

  1. Havuçları küp küp doğrayın, sarımsak ve arpacık soğanla beraber ¼ su bardağı zeytinyağında kavurun. Üzerini 2 parmak geçecek kadar sıcak su ilave edin. Bu karışım bir müddet kaynadıktan sonra şeker, tuz, limon ve portakal suyunu ilave edip karıştırın ve enginarları ekleyin. Üstü kapalı olarak harlı ateşte pişirin. Enginarlar biraz yumuşadıktan sonra küp küp doğranmış patatesleri ve bezelyeleri de atarak kısık ateşte pişirmeye devam edin. Patatesler yumuşadıktan sonra ateşten alın. Üzerinde kalan zeytinyağını gezdirin. Soğuduktan sonra servis edin.

*Yemeğinizi yoğun zeytinyağı aroması ile lezzetlendirmek isterseniz Komili Riviera yerine Komili Organik Sızma Zeytinyağı kullanabilirsiniz.