Hakiki Lezzet Atölyesi'nden Enfes Lezzetler

Soğuk Başlangıçlar

Patlıcan Rulo Dolma

  • Kişi sayısı:6

  • MALZEMELER

    2 adet kemer patlıcan

    Kızartmak için Komili Riviera Zeytinyağı


    İÇ PİLAV İÇİN

    2 adet kemer patlıcan

    1 su bardağı pirinç

    1 su bardağı kaynar su

    2 adet orta boy soğan

    1 çay bardağı Komili Cold Pressed Zeytinyağı

    2 yemek kaşığı dolmalık fıstık

    3 yemek kaşığı kuş üzümü

    1 tatlı kaşığı tarçın

    1 tatlı kaşığı yenibahar

    1,5 tatlı kaşığı karabiber

    1 tatlı kaşığı nane

    Tuz

YAPILIŞI:

  1. Patlıcanları 2 mm kalınlığında şeritler halinde bir mandolin yardımıyla dilimleyin. Hafif renk alana kadar derin yağda kızartın. içini yapmak için, pirinçleri ılık ve bol tuzlu su ile 25 dk ıslayın. Islanan pirinçleri soğuk suyla yıkayarak nişastasını çıkartın ve iyice süzün. Soğanları piyazlık doğrayın. Geniş bir tencereye zeytinyağını alın, dolmalık fıstıkları ekleyip renk alana kadar kavurun. Fıstıklar renk alınca soğanları ilave edin. Soğanları hafif renk alana kadar kısık ateşte kavurun. Ardından pirinçleri ekleyin ve bir miktar tuz ilave edip kavurun. Kuş üzümünü kaynar suyla ıslatın. Pirinçler kavrulunca baharatları ve kuş üzümünü ilave edip karıştırın. En son için suyunu verip tencerenin kapağını kapatın. İç suyunu çekince bir kez harmanlayıp demlenmeye bırakın. Bir streç filmin üzerine patlıcanları bitişik olarak dizin. Patlıcanların üzerine her tarağı eşit kalınlıkta olacak şekilde iç pilavı yerleştirin. Streç film yardımıyla patlıcanı rulo haline getirip yan taraflarından sıkıştırıp tezgahta yuvarlayıp bir düğüm atın. Ardından halkalar halince dilimleyip soğuk olarak servis edin.