Hakiki Lezzet Atölyesi'nden Enfes Lezzetler

Soğuk Başlangıçlar

Kuru Bakla

  • Kişi sayısı:4

  • MALZEMELER

    400 gr kuru bakla

    1 orta boy soğan

    1 kahve fincanı (50 ml) Komili Riviera Zeytinyağı

    2 diş sarımsak

    ½ limon

    1 tatlı kaşığı şeker

    ¼ demet dereotu

    tuz

YAPILIŞI:

  1. Kuru baklaları bol su ile yumuşayana kadar haşlayın, süzün ve bir kenara alın. Soğanları küp küp doğrayın, sarımsakları ince ince kıyın. Yağı bir tencereye alıp ısıtın, doğradığınız soğanları ve sarımsakları ekleyin. Hafif pembeleşene kadar pişirin ve baklaları ekleyip karıştırın. Şekerini ve tuzunu katıp 6-7 dakika kadar kısık ateşte üstü kapalı pişirin. Üzerine limon suyunu ve ince kıyılmış  dereotunu ekleyip karıştırın, altını kapatıp dinlendirin. Dilerseniz aromasını arttırmak için üzerine biraz daha zeytinyağı gezdirin. Ilık veya soğuk servis edin.

*Yemeğinizi yoğun zeytinyağı aroması ile lezzetlendirmek isterseniz Komili Riviera yerine Komili Sızma Zeytinyağı kullanabilirsiniz.