Hakiki Lezzet Atölyesi'nden Enfes Lezzetler

Soğuk Başlangıçlar

Kereviz

  • Kişi sayısı:4

  • MALZEMELER

    4 orta boy kereviz

    1 adet soğan, ince yemeklik doğranmış

    1 adet havuç, küp doğranmış

    1 adet patates, küp doğranmış

    60 ml Komili Sızma Zeytinyağı

    2 adet portakalın suyu

    ½ su bardağı, ılık su

    1 adet limonun suyu

    2 dal dereotu, ince kıyılmış

    Tuz

YAPILIŞI:

Bir kabı suyla doldurup içine yarım limonun suyunu ekleyin. Kerevizleri soyup küp doğrayın ve limonlu suya koyun. 30 ml Komili Sızma Zeytinyağı’nı yapışmaz tabanlı bir tencerede ısıtın. Soğanları ekleyip 2 dakika soteleyin. Havuçları, patatesleri ve kerevizleri ekleyip karıştırın. Portakal suyunu, yarım limon suyunu, ılık suyu ve bir tutam tuzu da ekleyip orta ateşte pişmeye bırakın. Sebzeler yumuşayana kadar pişirip ateşten alın. Kalan Komili Sızma Zeytinyağı’nı ekleyip karıştırın ve dinlenmeye bırakın. Ilıdıktan sonra üstüne kıyılmış dereotu serpiştirerek servis edin.