Hakiki Lezzet Atölyesi'nden Enfes Lezzetler

Soğuk Başlangıçlar

Kabak Çiçeği Dolması

  • Kişi sayısı:4

  • MALZEMELER

    24 adet kabak çiçeği

    12 yemek kaşığı pirinç

    1 orta boy kuru soğan

    1 orta boy domates

    ½ çay bardağı Komili Sızma Zeytinyağı

    1 yemek kaşığı kuş üzümü

    1 yemek kaşığı dolma fıstığı

    4-5 dal dereotu

    5-6 dal taze nane

    1 çay kaşığı toz şeker

    1 tatlı kaşığı limon suyu

    1 çay kaşığı yenibahar

    tuz

    karabiber

YAPILIŞI:

  1. Kabak çiçeklerinin orta kısımlarını zedelemeden çıkarın, suya batırıp çıkararak yıkayın ve bir tel üzerine alarak suyunu süzdürün. Diğer yanda soğanları incecik doğrayın. Yağın yarısını bir tencereye alıp ısıtın. Rendelediğiniz soğanları dolma fıstığı ve kuş üzümüyle beraber yağda kavurun. Pirinçleri yıkayın, süzün ve soğanlar ve fıstıklar pembeleştikten sonra tencereye ekleyin. Limon suyunu, şekeri, yeni bahar, karabiber ve tuzunu ilave edip karıştırın. Domatesi soyup rendeleyin ve tencereye ekleyin. Nane ve dereotunu incecik kıyın, tencereye ekleyin kısık ateşte birkaç kez karıştırarak biraz pişirin. Ateşten alıp ılımaya bırakın. Ilıdıktan sonra her bir kabak çiçeğinin içine, çiçeğin boyuna göre 1-1,5 tatlı kaşığı kadar iç doldurun. Çiçeklerin ağız kısımlarını yaprakları uygun şekilde üst üste getirerek kapatın. Kalın tabanlı bir tencerenin dibine ısıya dayanıklı bir tabağı ters çevirip yerleştirin ve hazırladığınız dolmaları tencereye dik olarak dizin. Kalan zeytinyağını üzerinde gezdirdikten sonra üzerini geçmeyecek kadar su ekleyin ve kısık ateşte 20 dakika kadar pişirin. Altını kapattıktan sonra fazla suyunu süzün ve kapak yarı açık olarak soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra servis edin.