Hakiki Lezzet Atölyesi'nden Enfes Lezzetler

Soğuk Başlangıçlar

Enginar

  • Kişi sayısı:4

  • MALZEMELER

    4 enginar

    100 ml KOMİLİ Sızma Zeytinyağı

    600 ml su

    1 limonun suyu

    1 tatlı kaşığı toz şeker

    Tuz

    100 gr patates

    80 gr havuç

    1 soğan

    4-5 dal dereotu

YAPILIŞI:

Limonu sıkıp suyunu tencereye alın. Üzerine azar azar zeytinyağı ekleyip çırpma teliyle limon suyu ve zeytinyağı özleşene kadar çırpın. Suyu, şekeri ve tuzu ekleyin. Enginarları ilave edip kısık ateşte enginarlar hafifçe yumuşayincaya kadar pişirin. Küp kesilmiş soğan, havuç ve patatesleri ekleyip pişirmeye devam edin. Dereotu dallarıyla süsleyip servis yapın.