Hakiki Lezzet Atölyesi'nden Enfes Lezzetler

Soğuk Başlangıçlar

Turşulu Kısır

  • Kişi sayısı:8

  • MALZEMELER

    200 gram kornişon turşu

    2 su bardağı ince bulgur

    2 su bardağı kaynar su

    1’er çorba kaşığı domates ve biber salçası

    8 dal taze soğan

    5 adet küçük boy sivri biber

    2 adet domates

    10 dal maydanoz

    Yarım çay bardağı Komili Sızma Zeytinyağı

    1 adet limonun suyu

    Tuz, pulbiber

YAPILIŞI:

Bulguru kapaklı bir kaba alıp, üzerine kaynar su ilave edin. Kapağı kapalı olarak 10-15 dakika suyunu iyice çekene kadar bekletip, şişmesini sağlayın. Soğuduktan sonra üzerine salçaları, tuz ve pulbiberi katıp, iyice karıştırın. Kornişonu küçük küpler halinde doğrayın. Taze soğan, sivri biber, domates ve maydanozu ince kıyıp, turşuyla birlikte kısıra ekleyin. Komili Sızma Zeytinyağı ve limon suyunu üzerine gezdirin. Karıştırıp servis yapın.