Hakiki Lezzet Atölyesi'nden Enfes Lezzetler

Soğuk Başlangıçlar

Tulum peynirli patlıcan sarma

  • Kişi sayısı:4

  • MALZEMELER

    2 patlıcan

    100 gr tulum peyniri

    75 gr lor peyniri

    1.5 su bardağı iri taneli bulgur

    1 yemek kaşığı kıyılmış taze nane

    Taze çekilmiş karabiber

  • KIZARTMAK İÇİN

    Komili Riviera Zeytinyağı

  • SOS İÇİN

    2 yemek kaşığı Komili Riviera Zeytinyağı

    1 orta boy soğan

    1 diş sarımsak

    3 orta boy domates

    Yarım su bardağı su

    1 tatlı kaşığı kıyılmış taze reyhan

YAPILIŞI:

Tulum peyniri ve lor peynirini bir kaseye alıp çatalla ezerek karıştırın. Bulguru kaynar suya ekleyip yumuşayıncaya kadar haşlayın ve suyunu iyice süzün. Peynirli karışıma ekleyip karıştırın. Kıyılmış taze nane ve taze çekilmiş karabiber ekleyip tekrar karıştırın. Sos için, soğan ve sarımsağın kabuklarını temizleyip kıyın. Domateslerin kabuğunu soyup küçük küp şeklinde kesin. Komili Riviera Zeytinyağı’nı tavaya alıp ısıtın. Soğan ve sarımsağı ekleyip kısık ateşte kavurun. Domatesi ekleyip kavurmaya devam edin. Suyu ilave edip pişirin. Kıyılmış taze reyhan ekleyip tavayı ocak üzerinden alın. Patlıcanları yıkayıp kurulayın. Sap kısımlarını kesip uzunlamasına ince dilimleyin. Patlıcan dilimlerini ısıtılmış Komili Riviera Zeytinyağı’nda kızartın. Fazla yağı süzmek için kağıt havlu üzerine alın. Tepeleme tatlı kaşığı dolusu peynir harcını patlıcan dilimlerinin uç kısımlarına koyarak patlıcan dilimlerini rulo şeklinde sarın. Fırın tepsisine dizin. 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Yanında sosuyla birlikte servis yapın.