Hakiki Lezzet Atölyesi'nden Enfes Lezzetler

Soğuk Başlangıçlar

Top kabak içinde zeytinyağlı bezelye

  • Kişi sayısı:5

  • MALZEMELER

    5 top kabak

    350 gr bezelye

    2 havuç

    1 soğan

    2 diş sarımsak

    1 çay bardağı Komili Riviera Zeytinyağı

    1 tatlı kaşığı toz şeker

    1/5 demet maydanoz

    1/5 demet dereotu

    1 su bardağı sıcak su

    Tuz, karabiber

YAPILIŞI:

Zeytinyağını tencerede ısıtın. Üzerine yemeklik doğradığınız soğanı ve sarımsakları ekleyip soteleyin. Havucun dışını temizledikten sonra yıkayıp tavla zarı büyüklüğünde doğrayın ve tencereye ilave edin. Karıştırdıktan sonra üzerine bezelyeyi ekleyip tekrar karıştırın. 1 su bardağı sıcak su, tuz, karabiber ve toz şekeri ekleyip bezelyeler dişe gelecek şekilde pişirin. Ocaktan aldıktan sonra üzerine doğradığınız maydanozu ve dereotunu ekleyip karıştırın. Kabakları yıkayın. Baş kısmını düzgünce kestikten sonra içini delmeden derin olacak şekilde oyun. Hazırladığınız zeytinyağlı bezelyeyi kabakların içine doldurup fırın kabına alın. Bezelye yemeğinizin suyunu fırın kabına aktarın. Kabakların kapaklarını üzerine kapatın. Suyu az gelirse biraz daha su ekleyebilirsiniz. Tuz serptikten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirip servis yapın.

Çekirdekleri tamamen çıkarıldıktan sonra sıkımı yapılan zeytinlerden elde edilen zeytuni ve yoğun tatta Komili Çekirdeksiz Sıkma Zeytinyağı adeta meyve suyu gibidir.

*Yemeğinizi yoğun zeytinyağı aroması ile lezzetlendirmek isterseniz Komili Riviera yerine Komili Çekirdeksiz Sızma Zeytinyağı kullanabilirsiniz.