Hakiki Lezzet Atölyesi'nden Enfes Lezzetler

Soğuk Başlangıçlar

Taze Baklalı Kabuklu Bezelyeli Tabule

  • Kişi sayısı: 4

  • MALZEMELER

    2 çay bardağı ince köftelik bulgur

    2 çay bardağı su, kaynamış

    50 gr iç bakla

    50 gr Sultani bezelye

    1/2 demet nane, ince kıyılmış

    1/2 demet maydanoz, ince kıyılmış

    Birkaç dal dereotu

    ince kıyılmış

    8-10 dal Frenk soğanı, ince kıyılmış

    1/2 adet sarı Amerikan biber

    ufak küp doğranmış

    30 gr ceviz içi, kabaca doğranmış

    40 ml Komili Sızma Zeytinyağı

    1 adet limon kabuğu rendesi

    2 çorba kaşığı nar ekşisi

    Tuz, sumak, toz kırmızıbiber

YAPILIŞI:

  1. Bulguru bir kaba alıp üzerine kaynar suyu dökün ve karıştırın. Üstünü kapatıp kenara alarak beklemeye bırakın. Bezelyeleri ve baklaları kaynar suda ikişer dakika haşlayıp buzlu suya aktarın. Baklaların kabuklarını soyarak içlerini çıkarın. Sıcak suyu emen bulgura limon kabuğu rendesini, birer tutam sumak, toz kırmızıbiber ve tuzu ekleyip karıştırın. 4 çorba kaşığı KOMİLİ Sızma Zeytinyağı ve nar ekşisini de ilave edip karıştırdıktan sonra diğer tüm malzemeleri ekleyip harmanlayarak servis edin. Afiyet olsun.