Hakiki Lezzet Atölyesi'nden Enfes Lezzetler

Soğuk Başlangıçlar

Pırasa

  • Porsiyon Adet:4

  • MALZEMELER

    500 gr pırasa, doğranmış

    1 küçük soğan, ince yemeklik doğranmış

    1 büyük havuç, dilimlenmiş

    60 ml Komili Sızma Zeytinyağı

    1 çorba kaşığı pirinç

    1/2 adet limonun suyu

    1 tatlı kaşığı toz şeker

    Tuz

YAPILIŞI:

Soğanları 30 ml Komili Sızma Zeytinyağı ile birlikte yapışmaz tabanlı bir tencereye alıp 2 dakika soteleyin. Havuçları ve pırasaları ekleyip karıştırarak 2 dakika daha pişirin. Şekeri pirinçler, bir tutam tuz ve bir su bardağı sıcak su ile birlikte tencereye ekleyip kapağını kapatın. Orta ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirip ocaktan alın. Kalan Komili Sızma Zeytinyağı'nı yemeğin üstüne gezdirip dinlenmeye bırakın. Ilık ya da soğuk olarak servis edin.