Hakiki Lezzet Atölyesi'nden Enfes Lezzetler

Soğuk Başlangıçlar

Nar Ekşili İmambayıldı

  • Kişi sayısı:4

  • Malzemeler:

    5 adet patlıcan

    4 adet kuru soğan

    2 adet domates

    ½ su bardağı Komili Sızma Zeytinyağı

    2 yemek kaşığı toz şeker

    3 diş sarımsak

    4 yemek kaşığı nar ekşisi

    1 adet sarı biber

    1 adet kırmızıbiber

    2 dal taze kekik

    2 yemek kaşığı domates salçası

    1 çay kaşığı tuz

    1 çay kaşığı beyaz biber

YAPILIŞI:

  1. Patlıcanları alacalı soyup istenilen küçüklükte kesin. Dolduracağınız yerinin kesiğini bıçakla yapıp yağda kızartın. Diğer yanda soğanı söğüşlük doğrayın. Zeytinyağının yarısını bir tavaya alın ve soğanları ekleyin. Orta ateşte pişirmeye başlayın. Soğan hafif terleyip, öldüğünde dilim dilim doğradığınız sarımsağı, salçayı ve rendelediğiniz domatesi ekleyin. Soğanlar tamamen pişip suyunu çektikten sonra tuzunu, şekerini, biberini ve 2 yemek kaşığı nar ekşisini ekleyin. Soğumaya bırakın. İçlerini doldurulacak şekilde patlıcanları açıp soğanla doldurun. Üzerlerinde kalan nar ekşisini gezdirin. Sarı ve kırmızıbiberleri imambayıldıların üzerini süsleyecek şekilde doğrayıp yerleştirin. 160 derece ısınmış fırında pişirerek renk almasını sağlayın. İmambayıldıları fırından çıkarıp soğutun. Üzerlerini taze kekik dallarıyla süsleyin. Bir tatlı kaşığı ile kalan sızma Zeytinyağını üzerlerinde gezdirip aromasını arttırın ve servis edin.