Hakiki Lezzet Atölyesi'nden Enfes Lezzetler

Soğuk Başlangıçlar

Muhammara

  • Kişi sayısı:6

  • Malzemeler:

    180 gr köy biberi salçası

    75 gr ceviz içi

    1 dilim bayat ekmek içi, ufalanmış

    2 çorba kaşığı limon suyu

    1 küçük soğan, dörde bölünmüş

    20 ml Komili Sızma Zeytinyağı

    1 çay kaşığı kimyon

    2 çorba kaşığı ılık su

    Kızarmış ekmek dilimleri

YAPILIŞI:

  1. Salça, ceviz içi, ufalanmış bayat ekmek içi, limon suyu, soğan, 2 çorba kaşığı KOMİLİ Sızma Zeytinyağı, kimyon ve ılık suyu rondoya alın. Cevizler biraz irice kalacak şekilde karışımı çekip ezme haline getirin. Kızarmış ekmek dilimleri üzerine sürerek servis edin.