Hakiki Lezzet Atölyesi'nden Enfes Lezzetler

Soğuk Başlangıçlar

Limonlu Naneli Bezelye Ezmesi

  • Kişi sayısı:4

  • Malzemeler:

    300 gr iç bezelye

    1 adet limon kabuğu rendesi

    3 çorba kaşığı limon suyu

    50 ml Komili Sızma Zeytinyağı

    1 diş sarımsak

    5-6 dal taze nane, ince kıyılmış

    2 dal Frenk soğan, ince doğranmış

    50 gr orta boy karides

    Kızarmış ekmek dilimleri

    Tuz, karabiber, pul biber

YAPILIŞI:

  1. Bezelyeleri kaynayan suda 2-3 dakika haşlayıp süzün ve buzlu suya koyun. Birkaç dakika beklettikten sonra tekrar süzüp rondoya alın. Üzerine sarımsak, 4 çorba kaşığı KOMİLİ Sızma Zeytinyağı, limon suyu, birer tutam tuz, karabiber ve pul biber ekleyip çekin. Bezelye ezmenizi bir kaseye aktarıp içine nane, Frenk soğan ve limon kabuğu rendesini ekleyip karıştırın.1 çorba kaşığı KOMİLİ Sızma Zeytinyağı’nı yapışmaz tabanlı bir tavada ısıtıp içine karidesleri ekleyin. Birer tutam tuz, karabiber ve pul biber ilave ederek 1-2 dakika çevirip ateşten alın. Bezelye ezmesini kızarmış ekmek dilimlerine sürüp üzerlerine birer adet kızarmış karides ekleyerek servis edin.