Hakiki Lezzet Atölyesi'nden Enfes Lezzetler

Soğuk Başlangıçlar

Kuru Domatesli Taze Fasulye

  • Kişi sayısı:4

  • Malzemeler:

    500 gr taze fasulye

    5-6 diş sarımsak

    2/3 çay bardağı Komili Riviera Zeytinyağı

    5 yemek kaşığı elma sirkesi

    6-7 adet kuru domates

    1 su bardağı su

    tuz

    karabiber

YAPILIŞI:

  1. Fasulyelerin 2 ucunu kesin, kılçıklarını temizleyin, bölmeden uzun olarak bırakın. Yıkayın ve süzün. Kuru domatesleri kaynar suda 10 dakika kadar bekletip yumuşamasını sağlayın. Yumuşadıktan sonra domatesleri 2-3 parçaya bölün. Sarımsakları dilim dilim kesin. Zeytinyağının yarısını bir tavaya alın, ısıtın. İçerisine dilimlediğiniz sarımsakları atın. Biraz kavurduktan sonra fasulyeleri ekleyin, karıştırarak fasulyeleri biraz kavurun. Tuz, karabiber ve sirkeyi ekleyin biraz karıştırın. Domatesleri ve suyunu ilave edin ve kapağını kapatın. Suyunu çekene kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Ateşten alıp kalan zeytinyağını üzerinde gezdirin. Ilık servis edin.

*Yemeğinizi yoğun zeytinyağı aroması ile lezzetlendirmek isterseniz Komili Riviera yerine Komili Sızma Zeytinyağı kullanabilirsiniz.