Hakiki Lezzet Atölyesi'nden Enfes Lezzetler

Soğuk Başlangıçlar

Kavrulmuş Cevizli Çerkez Tavuğu

  • Porsiyon Adet:4

  • MALZEMELER

    3 dilim tost ekmeği

    1 adet tavukgöğsü (haşlanmış)

    1/2 su bardağı ılık süt

    1/2 su bardağı ılık tavuk suyu

    1/2 su bardağı ceviz içi (ince çekilmiş)

    1 diş sarımsak (ezilmiş)

    2 yemek kaşığı Komili Sızma Zeytinyağı

    Tuz


    SOS İÇİN

    1/2 çay bardağı Komili Sızma Zeytinyağı

    1/2 çay bardağı iri dövülmüş ceviz içi

    1 yemek kaşığı kırmızı toz biber

YAPILIŞI:

Tost ekmeklerinin kenarlarını kesin ve içlerini bir kabın içine koyun. Üzerine ılık sütü ilave edin ve yumuşaması için bir kaşıkla hafifçe ezin. Zeytinyağı, ince çekilmiş ceviz içi, tuz ve ezilmiş sarımsağı da ekleyin. Önceden haşladığınız tavukgöğsünü ince ince didikleyip diğer malzemelerin üzerine ilave edin. Kıvamını oluşturmak için üzerine ılık tavuk suyunu ekleyin ve tüm malzemeleri 2 dakika kadar karıştırıp servis tabağına alın.


Sos için:

Bir tavanın içine yağı alın ve kızdırın. İçerisine iri dövülmüş cevizi ekleyip kavurun. Son olarak toz kırmızı biberi ekleyin ve biber yağın içinde köpürünce altını kapatın. Hazırladığınız çerkez tavuğunun üzerine kavrulmuş cevizleri ve yağı gezdirip servis edin.