Hakiki Lezzet Atölyesi'nden Enfes Lezzetler

Soğuk Başlangıçlar

Kabak Uyutma

  • Kişi sayısı:4

  • MALZEMELER

    4 adet kabak

    4 çorba kaşığı Komili Sızma Zeytinyağı

    250 gram beyaz peynir

    Pulbiber

    Tuz

  • SERVİS İÇİN

    Yarım demet kıyılmış dereotu

YAPILIŞI:

Kabakları boylamasına ortadan ikiye kesin. Ortalarını hafifçe oyarak çıkarın. Üzerlerine tuz serpiştirin. Ayrı bir yerde ufalanmış peynir ve pulbiberi karıştırın. Peynirli karışımı kabakların ortalarına pay edin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kabaklar yumuşayıp, peynir hafif kızarana dek pişirin. Fırından alıp, üzerlerine Komili Sızma Zeytinyağı gezdirin. Dereotu serpiştirip, arzuya göre yoğurtla servis yapın.