Hakiki Lezzet Atölyesi'nden Enfes Lezzetler

Soğuk Başlangıçlar

Çıtır badem, zeytin ve peynir

  • Kişi sayısı:6-8

  • BAHARATLI BADEMLER İÇİN

    1 çay kaşığı kırmızı toz biber ve deniz tuzu

    4 yemek kaşığı Komili Riviera Zeytinyağı

    200 gr soyulmuş badem

  • ZEYTİNYAĞLI PEYNİRLER İÇİN

    150 gr tuzsuz köy peyniri

    1 tatlı kaşığı tane karabiber

    1 yemek kaşığı üzüm sirkesi

    1 diş sarımsak • Taze tarhun

    Taze kekik

    6 yemek kaşığı Komili Sızma Zeytinyağı

  • AROMATİK ZEYTİNLER İÇİN

    Birer çay kaşığı kişniş ve rezene tohumu

    2 diş sarımsak

    1 tatlı kaşığı doğranmış taze biberiye

    Maydanoz

    3 yemek kaşığı Komili Sızma Zeytinyağı

    Birer su bardağı siyah ve yeşil zeytin

YAPILIŞI:

Baharatlı bademler için, kırmızıbiber ve tuzu büyük bir kapta karıştırın. Komili Riviera Zeytinyağı’nı tavada ısıtıp bademleri ekleyin. 5 dakika boyunca kavurun. Bademleri tavadan alıp baharatlı tuza ekleyin ve harmanlayın. İri çekilmiş deniz tuzunu üzerine serpip tekrar harmanlayın. Zeytinyağlı peynirler için, tuzsuz köy peynirini küp şeklinde kesin. Komili Sızma Zeytinyağı, sirke, karabiber, sarımsak, kekik ve tarhunu bir kapta karıştırın. Peynirleri ekleyip harmanlayın ve üzerini streç folyoyla kapatın. 3 gün boyunca buzdolabında bekletin. Aromatik zeytinler için, kişniş ve rezene tohumlarını havanda dövün. Sarımsakları ekleyip ezme işlemine devam edin. Biberiye yaprakları, maydanoz, sirke ve Komili Sızma Zeytinyağı’nı ekleyip karıştırın. Zeytinleri bir kaseye alın. Üzerine sosu ilave edip karıştırın. Aromatik zeytinler, zeytinyağlı peynirler ve baharatlı bademleri kıtır ekmek dilimleri veya galeta ile servis yapın.