Hakiki Lezzet Atölyesi'nden Enfes Lezzetler

Soğuk Başlangıçlar

Cevizli ve Keçi Peynirli Kıtır Ekmek Dilimleri

  • Porsiyon Adet:2

  • MALZEMELER

    Yarım çay bardağı Komili Sızma Zeytinyağı

    Yarım çay kaşığı kuru kekik

    Yarım su bardağı ceviz içi

    4 dilim ekmek

    200 gr mozzarella peyniri

    1 diş sarımsak

    Tuz

YAPILIŞI:

Yarım su bardağı zeytinyağından 1 yemek kaşığı kadarını ayırın. Kalanını rendelenmiş sarımsak, tuz ve kekik ile bir kasede iyice çırpın. 1 yemek kaşığı zeytinyağını tavaya alıp ısıtın. Cevizleri ekleyip hafifçe kavurun. Ekmek dilimlerinin her iki yüzüne sarımsaklı zeytinyağı karışımından sürerek fırın tepsisine dizin. 200 derecede ısıtılmış fırının ızgara bölümünde birer yüzlerini kızartın. Ekmeklerin diğer yüzünü çevirerek kızartmaya devam edin. Mozzarella peynirini 12 parçaya bölün ve her ekmeğin üzerine üçer parça dilimlenmiş peynir yerleştirin. Dilimleri ızgarada peynirler eriyene kadar kızartın. Üzerine kızartılmış cevizleri ekleyip servis yapın.