Hakiki Lezzet Atölyesi'nden Enfes Lezzetler

Soğuk Başlangıçlar

Çam Fıstıklı Humus

  • Kişi sayısı:4

     

    Malzemeler:

    500 gr haşlanmış nohut

    ½ çay bardağı tahin

    3 yemek kaşığı ılık su

    2 diş sarımsak

    1 küçük limon

    tuz

  • Üzeri için:

    3 yemek kaşığı çam fıstığı

    ⅔ çay bardağı Komili Sızma Zeytinyağı

    2 tatlı kaşığı pul biber

    birkaç adet kornişon turşusu

YAPILIŞI:

  1. Haşlanmış  nohutları, tahini, sarımsağı, limon suyunu, ılık suyu ve tuzu pürüzsüz bir macun kıvamı elde edene kadar robotta iyice karıştırın. Gerekirse içerisine daha fazla ılık su ilave edin. Hazırladığınız karışımı bir servis tabağına alın. Kornişonları dilimleyin ve humusun üzerine dizin. Orta boy bir tavada zeytinyağı, çam fıstığı ve pul biberi kavurun humusun üzerinde gezdirin. Ilık servis yapın.
  2. Şefin Notu: Eğer konserve nohut kullanacaksanız tuz eklemeyin. Nohutu kendiniz haşladıysanız biraz tuz ilave etmeniz gereklidir.