Hakiki Lezzet Atölyesi'nden Enfes Lezzetler

Soğuk Başlangıçlar

Bulgurlu ve Çam Fıstlıklı Kuş Üzümlü Yaprak Sarma

  • Porsiyon Adet:6

  • MALZEMELER

    500 gr asma yaprağı

    1.5 su bardağı sıcak su

    2 yemek kaşığı Komili Sızma Zeytinyağı

    1 yemek kaşığı limon suyu

    1 çay kaşığı toz şeker

    Tuz


    İÇ HARCI İÇİN

    2 su bardağı bulgur

    1 tatlı kaşığı biber salçası

    1.5 çay bardağı zeytinyağı

    3 soğan

    1 yemek kaşığı kuş üzümü

    1 yemek kaşığı dolmalık fıstık

    1 tatlı kaşığı nane

    Karabiber

    Tuz

    1 çay kaşığı yenibahar

    2 su bardağı sıcak su

YAPILIŞI:

Asma yapraklarını limonlu suda haşlayıp süzün. Soğanların kabuklarını soyup mutfak robotunda kıyın. Tavaya alıp zeytinyağı ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun. Salçayı ekleyerek kavurun. Bulgur, kuş üzümü, dolmalık fıstık, şeker, tuz ve baharatları ekleyip kavurmaya devam edin. 2 bardak su ilave edin ve tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte pişirin. Yaprakların içine malzemeyi paylaştırıp sıkıca sarın. Sarmaları tencereye dizin. 1.5 bardak sıcak su, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, limon suyu, bir çay kaşığı şeker ve tuzu bir kasede karıştırıp sarmaların üzerine gezdirin. Sarmaların üzerine porselen bir tabak yerleştirin. Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte yarım saat pişirin. Ilık servis yapın.