Hakiki Lezzet Atölyesi'nden Enfes Lezzetler

Soğuk Başlangıçlar

Biberli Domatesli İç Bakla

  • Kişi sayısı:4

  • MALZEMELER

    4 yemek kaşığı Komili Sızma Zeytinyağı

    4 domates

    2 taze soğan

    1 salçalık kırmızı biber

    1 dolmalık yeşil biber

    2 diş sarımsak

    300 gr haşlanmış taze iç bakla

    1 limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu

    1 yemek kaşığı sirke

    Tuz

    Maydanoz yaprakları

YAPILIŞI:

  1. Domateslerin kabuklarını soyup çekirdekli kısımlarını çıkarın. Küp şeklinde doğrayın. Biberlerin çekirdeklerini temizleyip küp şeklinde doğrayın. Taze soğanları temizleyip incecik dilimleyin. Sarımsakların kabuğunu soyup havanda ezin. Ezilmiş sarımsak, Komili Sızma Zeytinyağı, limon suyu ve rendelenmiş kabuğu, sirke ve tuzu bir kasede çırpın. Domates, biber, haşlanmış bakla ve taze soğanı büyük bir kaseye alın. Zeytinyağlı sosu ekleyip harmanlayın. Maydanoz yapraklarıyla süsleyip servis yapın.