Hakiki Lezzet Atölyesi'nden Enfes Lezzetler

Soğuk Başlangıçlar

Barbunya Pilaki

  • Porsiyon Adet:4-6 Kişilik

  • MALZEMELER

    400 gr barbunya

    1 orta boy havuç, ufak küp doğranmış

    1 orta boy patates, ufak küp doğranmış

    1 orta boy soğan, ince yemeklik doğranmış

    2 diş sarımsak, ikiye bölünmüş

    1/2 su bardağı domates püresi

    2 adet kuru biber (acı ya da tatlı)

    125 ml Komili Sızma Zeytinyağı

    Birkaç dal maydanoz, ince kıyılmış

    1 tatlı kaşığı şeker

    Tuz

YAPILIŞI:

Barbunyaları tuzlu kaynar suda yumuşayana kadar haşlayıp süzün. Bir tencerede 75 ml Komili Sızma Zeytinyağı ile soğan ve sarımsakları soteleyin. Havucu ve şekeri ekleyip sotelemeyi sürdürün. Barbunyaları, patatesleri ve domatesleri de ilave edip karıştırın. Üzerine 1 su bardağı sıcak su ekleyip tuzunu ayarlayın. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp kalan Komili Sızma Zeytinyağı’nı yemeğe ekleyin ve karıştırın. Ilıdıktan sonra üzerine kıyılmış maydanoz serpiştirerek servis edin.