Çekirdeksiz Sızma

Komili yeni bir zeytinyağı ile tüketicinin karşısına çıktı. Türkiye’nin ilk çekirdeksiz sızma zeytinyağı 6. Ayvalık Hasat Şenliği’nde tanıtıldı.

Ayvalık bölgesinde erken hasat döneminde toplanan yeşil zeytinlerin, çekirdekleri çıkartıldıktan sonra sıkılmasıyla elde edilen Komili Çekirdeksiz Sızma cam şişelerde satışa sunuldu.

Komili Çekirdeksiz Sızma zeytinyağı soğuk sıkma yöntemiyle elde ediliyor. Çekirdeksiz zeytinden elde edilen yağ tat ve kokusuyla diğer zeytinyağlardan farklılaşıyor.

Son yıllardan geliştirilen çekirdeği çıkartılmış zeytinlerden zeytinyağı elde etme tekniği natürel zeytinyağının kalitesinin artmasını sağlıyor. Bu yolla elde edilen zeytinyağının duyusal özellikleri daha iyi oluyor.